Laatste
nieuws
Bereken
uw BMI
Uw gewicht: kg
Uw lengte: cm

Jose VeenNa de HBO-opleiding Voeding en Dietetiek aan de Hogeschool van  Amsterdam ben ik direct gaan werken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis WKZ , van het academisch ziekenhuis Utrecht . Ik heb daar 7 jaar gewerkt en mij gespecialiseerd als kinderdietist. Bij deze specialisatie hoort een Post HBO Kindervoeding en – dietetiek.

Aangezien ik in dit WKZ al gauw geinteresseerd raakte in de specifieke en vaak heel complexe problematiek van kinderen met een beperking en/of syndroomachtergrond, ben ik mij verder gaan specialiseren als dietist verstandelijk gehandicaptenzorg ( DVG). Speciale expertise voeding en voedingsgedrag bij  Prader Willi Syndroom, autisme en eetproblemen, psychiatrsiche problemen en voeding .

Aanvankelijk heb ik gewerkt vanuit mijn eigen dietistenpraktijk. Als zelfstandig gevestigd dietist heb ik Dietisten Cooperatie Nederland (DCN) opgericht , waarvan ik 8 jaar voorzitter ben geweest. . In die tijd heb ik het Happy Weight stippenplan ontwikkeld. Ik heb het door-ontwikkeld , professioneel uitgegeven en verder  in de markt gezet.  

Ik werk op dit moment geheel in de verstandelijk gehandicaptenzorg en wel  bij het Expertisecentrum Advisium van ’s Heerenloo zorggroep - lokatie Ede / Wekerom,  ik heb een spreekuur op SWZzorg lokatie Zonhove in Son en ik ben CCE consulent. 

Ik ondersteun de Prader Willi Groeihormoon studie van het Centrum kind en groei Sophia Kinderziekenhuis EMC ,  Rotterdam. Maak deel uit van het Expertisecentrum Prader Willi Syndroom. Ik participeer  in het multidisciplinaire team van de polikliniek voor volwassenen met Prader Willi Syndroom , EMC Rotterdam.  En ik werk samen met het Centrum Gezond Gewicht, EMC Rotterdam als het gaat om kinderen en volwassenen met Genetic Obesity .

Ik participeer in het multidisciplinair team van gespecialiseerde poli syndromen, EMC Rotterdam.


Recent ben ik actief bij de NVA ( Nederlandse Vereniging voor Autisme) als lid van de expertgroep ASS en VB. =Autisme spectrum stoornis en Verstandelijke beperking.

Vanuit mijn expertise geef ik regelmatig workshops en presentaties op congressen .

Hier de iconen en linkjes, div staat helemaal onderaan, onder close_footer