Laatste
nieuws
Bereken
uw BMI
Uw gewicht: kg
Uw lengte: cm

Jiske van der MeulenDiëtist en gezondheidswetenschapper
Jiske van der Meulen heeft haar eigen diëtistenpraktijk VoedingsID, in het centrum van Utrecht. Jiske behandelt verschillende patiëntengroepen en heeft speciale interesse in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. In haar rol als medisch adviseur voor kindervoedingen bij Nutricia heeft ze José Veen en het Stippenplan leren kennen. Toen ze besloot om haar eigen praktijk te openen heeft ze contact opgenomen met José om zich aan te sluiten bij het Stippenplan omdat de meerwaarde hiervan al in de praktijk veelvuldig is gebleken.

Jiske heeft een brede basis waar ze haar advies op baseert. Na haar afstuderen aan de universiteit van Maastricht in stofwisseling en voeding heeft ze een jaar in Spanje gewoond waar ze onderzoek heeft gedaan naar de eetgewoonten van jongeren. Na terugkomst in Nederland is ze als internationale onderzoeker van medicijnen aan de slag gegaan. In deze functie heeft ze goed onderzoek leren opzetten en uitvoeren, waarbij ze relaties kan leggen tussen medicijnen en interacties met voeding. Deze functie bestond voor een groot deel uit reizen en ze heeft dan ook vele culturen leren kennen.
Als medisch adviseur voor kindervoedingen bij Nutricia heeft ze productkennis opgedaan over zowel medische voedingen als ‘normale’ voeding. Literatuuronderzoek, het opzetten van studies, organiseren van workshops voor diëtisten en artsen, het bezoeken van ziekenhuizen en trainingen geven behoorden tot haar taken.

Om zich nog verder te scholen en om haar eigen diëtistenpraktijk op te kunnen zetten is ze terug de schoolbanken ingegaan en heeft ze de opleiding voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gedaan. Als afronding heeft ze in het Universitair ziekenhuis Utrecht (UMC) gewerkt en ervaring opgedaan met eetproblemen, drinkvoeding, sondevoeding bij diverse patiëntengroepen.

Voor Jiske staat de vraag van de patiënt centraal en is een persoonlijk advies het uitgangspunt. Naast individueel advies organiseert ze workshops bij zorginstellingen en voor groepen, zodat voor een grotere groep mensen een gezonde voeding en leefstijl binnen handbereik is.
In haar eigen diëtistenpraktijk, VoedingsID, helpt ze graag patiënten met hun vragen over voeding en kunt u terecht voor begeleiding bij het Stippenplan. U kunt haar bereiken via: www.voedingsid.nl
Hier de iconen en linkjes, div staat helemaal onderaan, onder close_footer