Laatste
nieuws
Bereken
uw BMI
Uw gewicht: kg
Uw lengte: cm
Terug naar nieuws

de Suikertaks

Suikerhoudende dranken en de suikertaks

Al heel lang wordt er op landelijke niveau gesproken over de suikertaks op suikerhoudende dranken. Frisdranken, fruitdranken, sportdranken enz. bevatten heel veel suiker en het is belangrijk in de strijd tegen overgewicht bij jongeren dat wij daar iets aan gaan doen. Het heeft invloed op het lichaamsgewicht maar niet te vergeten ook op het gebit . 
Jongeren gebruiken graag en veel suikerhoudende dranken, door de dag heen maar ook bij de maaltijden en vaak al aan het ontbijt!  
Nu is een veel gehoord misverstand dat dranken op basis van zuivel , zoals fristie, chocomel,  minder suiker zouden bevatten . Het tegendeel is waar. Deze dranken bevatten juist meer suiker, en het bijzondere is dat deze dranken  , bij wet, niet onder de suikerhoudende dranken vallen dus ook niet onder de suikertaks . Dat zou dus eigenlijk anders moeten. 

Het TV programma Pointer heeft dit onder de aandacht gebracht. Op www.Pointer.nl is een suikerspel te vinden, waarmee jongeren aan de slag kunnen met dranken en suikerklontjes en zich zo bewust worden van de hoeveelheid suiker in allerlei drankjes. 
Hier de iconen en linkjes, div staat helemaal onderaan, onder close_footer