Terug naar nieuws
Recent hebben de voedingsmiddelenfabrikanten de Nutriscore ingevoerd waarmee je zou kunnen zien welk product gezond is om te eten en te drinken. Een groene A op de verpakking staat voor " gezond" . Wat men er niet bij heeft verteld is dat de score niet op productniveau wordt gegeven , dus voor het product als zodanig, maar een sore is binnen een bepaalde productgroep! En dat maakt nogal verschil. Daarnaast zorgt de zogenaamde nuancering via score B C D E richting ongezond voor verwarring en onduidelijkheid. Want wat moet je met al die.nuancering ? Hoe moet je die score zien in relatie tot " gezond" en hoe ga je daar dan mee om. Kortom voedingsmiddelenfabrikanten blinken uit in minder duidelijke, om niet te zeggen vaak vage informatie als het gaat hun producten .
Stippencoach heeft daarom gekozen voor een eenvoudige score , altijd op productniveau . Per product kun je zien of iets gezond is ( groene stippen) dan wel minder gezond ( oranje stippen). Waarbij het belangrijk is dat je elke dag probeert zo veel mogelijk groene stippen te kiezen , maar er mogen ook best wat oranje stippen zijn. Hierbij een paar tips om te zorgen dat je een volwaardige dagvoeding krijgt, waar alles in zit wat je nodig hebt.
Tip:
eet elke dag groenten ( rauw of gekookt) en 2x fruit,
neem volkoren brood, pasta, rijst , couscous,
drink vooral water, mineraalwater , thee, en slechts af en toe light frisdrank
kies magere of halfvolle melkproducten
neem af en toe peulvruchten, ei, vis , vega producten ipv vlees
let op met de tussendoortjes.
Gebruik het Stippencoach Stippenboek voor de gezonde keuze in producten ; het Stippencoach Receptenboek geeft voorbeelden van gezonde maaltijden hapjes en traktaties.
gezond eten en drinken hoe doe je dat?
Gezond eten en drinken, Het klinkt eenvoudig , maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Hoewel , met duidelijke voorlichting per product hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Het idee dat gezonde voeding duur is, is ook zo'n misverstand. In supermarkten zijn zeker perfect gezonde producten te koop voor een lage prijs.
Recent hebben de voedingsmiddelenfabrikanten de Nutriscore ingevoerd waarmee je zou kunnen zien welk product gezond is om te eten en te drinken. Een groene A op de verpakking staat voor " gezond" . Wat men er niet bij heeft verteld is dat de score niet op productniveau wordt gegeven , dus voor het product als zodanig, maar een sore is binnen een bepaalde productgroep! En dat maakt nogal verschil. Daarnaast zorgt de zogenaamde nuancering via score B C D E richting ongezond voor verwarring en onduidelijkheid. Want wat moet je met al die.nuancering ? Hoe moet je die score zien in relatie tot " gezond" en hoe ga je daar dan mee om. Kortom voedingsmiddelenfabrikanten blinken uit in minder duidelijke, om niet te zeggen vaak vage informatie als het gaat hun producten .
Stippencoach heeft daarom gekozen voor een eenvoudige score , altijd op productniveau . Per product kun je zien of iets gezond is ( groene stippen) dan wel minder gezond ( oranje stippen). Waarbij het belangrijk is dat je elke dag probeert zo veel mogelijk groene stippen te kiezen , maar er mogen ook best wat oranje stippen zijn. Hierbij een paar tips om te zorgen dat je een volwaardige dagvoeding krijgt, waar alles in zit wat je nodig hebt.
Tip:
eet elke dag groenten ( rauw of gekookt) en 2x fruit,
neem volkoren brood, pasta, rijst , couscous,
drink vooral water, mineraalwater , thee, en slechts af en toe light frisdrank
kies magere of halfvolle melkproducten
neem af en toe peulvruchten, ei, vis , vega producten ipv vlees
let op met de tussendoortjes.
Gebruik het Stippencoach Stippenboek voor de gezonde keuze in producten ; het Stippencoach Receptenboek geeft voorbeelden van gezonde maaltijden hapjes en traktaties.